VOORSTELLINGEN

De voorstellingen van Man met Koffer kenmerken zich door eenvoud, door de liefde voor het verhaal en door dat kleine beetje anders-dan-anders. Door hun eenvoud zijn de voorstellingen door iedereen en voor elke gelegenheid te boeken.

LEVENSVERHALEN [AL]

"Een inspirerende ontmoeting tussen verhalen en muziek"

In Levensverhalen bundelen singer-songwriter Ilona Snip (ThisGirlsLife) en acteur/ verhalenverteller Laurens de Groot (Man met Koffer) hun krachten. Zijn verhalen worden afgewisseld met haar liedjes; levensverhalen in woord en muziek over de menselijke drijfveren en de liefde. Klein, kwetsbaar, inspirerend.

 

DE VOORSTELLING LEVENSVERHALEN IS TE BOEKEN VOOR FESTIVALS, THEATERS EN FEESTEN, MAAR OOK ALS HUISKAMERCONCERT.

 

OP DE ZOLDER VAN MIJN OMA (55+)

“De schijnbare rommel op de zolder van oma blijkt een schat aan verhalen te bevatten.  Een reis door de tijd!”

Op een dag mag Laurens zijn oma helpen met het opruimen van de zolder. Maar van opruimen komt weinig, want de zolder ligt vol met schatten uit het verleden. De oude scheepskist die oma’s zwager naar Indië meenam. Het oude sprookjesboek waar oma altijd uit voorlas. Het veilingkissie. De leest. Alles heeft zijn eigen verhaal.

 

meer informatie

HET MYSTERIE VAN DE VERDWENEN LACH (AL)

“Een avontuurlijke, korte voorstelling voor de hele familie. Mysterieus, om te lachen en een klein beetje eng.”

Daan is jarig. Maar niemand is vrolijk. Hoe kan dat nou? Dan belt er een man in een lange, zwarte jas aan. Hij steelt de lach van Daan. Hij heeft alle lachen van de wereld gestolen! Daan is dapper en gaat achter de man aan, want een wereld zonder lach is niet leuk. Lukt het hem zijn avontuur tot een goed einde te brengen?

 

HET KERSTFEEST VAN MENEER ZONDERGEYN [8+]

“Een verhaal over verre landschappen en geheimzinnige opdrachten, met precies de juiste dosis kerstgevoel”

In Het Kerstfeest van meneer Zondergeyn vertelt verhalenverteller/acteur Laurens de Groot het verhaal van Bertus Zondergeyn, een stugge chagrijn. Op Kerstavond komt hij door een vreemde magie oog-in-oog te staan met een boomlange sneeuwpop. Die neemt hem mee naar Achterland en geeft hem verschillende opdrachten. Meneer Zondergeyn moet ze uitvoeren om terug te kunnen keren naar Wolfsdorp. De opdrachten moeten ervoor zorgen dat meneer Zondergeyn verandert en weer gaat doen wat ècht belangrijk is. Maar is hij nog te redden?

 

PETER EN DE VLIEGMACHIEN EN DE KIP EN HET EI (8-)

 

“Peter en Vince vinden een schatkaart! Dat leidt tot een spannende zoektocht met vreemde raadsels. Een leuke, interactieve voorstelling voor 4 tot 8 jaar.”

Peter vindt een schatkaart. Deze leidt de vriendjes naar een wonderlijke waterput. De put is magisch! Hij kan namelijk praten. En omdat hij op een boerderij staat weet hij alles over dieren, dingen die je kunt eten en het leven op de boerderij. De waterput is heel erg slim. Weet hij misschien waar de schat verstopt ligt? Peter en Vince zijn ervan overtuigd dat de schat in de buurt moet zijn. Maar ze moeten eerst een heleboel ingewikkelde raadsels oplossen. Gaat het ze lukken de schat te vinden? De kinderen zullen moeten helpen!

 

PERSEUS / ODYSSEUS (AL)

 

“De Griekse helden en Goden in twee krachtige Griekse mythes opnieuw verteld en vertaald naar deze tijd.”

Het adembenemende avontuur van de halfgod Perseus, die om zijn moeder te redden een gevaarlijke tocht onderneemt naar het hol van de Medusa, is grotesk en kleurrijk. Tientallen personages passeren de revue, van koningen tot Goden, tot onooglijke monsters. Laurens de Groot speelt ze allemaal, zoals we dat zelf als kind deden: met een grote verkleedkist en in een razend tempo.

 

In Odysseus speelt Laurens de Groot slechts één rol: die van Odysseus. Een held. Een oorlogsveteraan. Beroemd en berucht om zijn intelligentie. Maar nu staat hij in de rechtbank en moet hij zich verdedigen voor het verlies van al zijn manschappen. Zodoende moet Odysseus noodgedwongen al zijn avonturen oprakelen, van zijn bezoek aan de Lotuseters tot de levensgevaarlijke tocht langs Scylla en de eenogige cycloop Polyphemos.

 

 

CONTACT

DELEN?

 

inhoud

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.