Zijn optredens zijn geniaal

Laurens, Man met koffer, heeft 2 voorstellingen op maat gemaakt voor de bibliotheek Zoetermeer en de Boekenberg. De voorstellingen waren bedoeld om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten en werden gespeeld in theaters. Laurens had de gegeven informatie goed verwerkt, waardoor de vrijwilligers zich makkelijk in het verhaal herkenden. Een ontroerende en humoristische reis in een beeldend optreden. Laurens bereidt het goed voor, is flexibel en zijn optredens zijn geniaal.

Sandra Letschert, medewerker Sociaal Domein/Coordinator Cultuurhuis

A jaren onze vaste presentator

Laurens is al een aantal jaar vaste presentator van Talkshow Boek&Meer van Bibliotheek Zoetermeer waarin hij gasten, veelal schrijvers, interviewt over allerlei verschillende zaken. Laurens bereidt zich grondig en inhoudelijk voor op de gasten die komen. Hij zet breed in maar altijd met de focus op de gast(en) en het thema. Door de tijd heen heeft hij de inhoud van de Talkshow vorm gegeven. Laurens is flexibel als de omstandigheden er om vragen en het is altijd fijn samenwerken met Laurens.

Heleen Janse, medewerker Informatie en Ontwikkeling, Openbare Bibliotheek Zoetermeer

Demonstreren en overbrengen

Vorig jaar gaf Laurens een training “Opvang en nazorg” aan het BOT-team van de Zoetermeerse Reddingsbrigade. Hij heeft veel kennis van gedrag en emoties, weet dat op een hele fijne manier over te brengen en kan het als acteur ook demonstreren. Dit geeft een extra dimensie aan de training. Laurens is een alleskunner die impact maakt.

Suzanne Oostindie, docent Zoetermeerse Reddingsbrigade

Maakte indruk

Complimenten voor zijn performance op de livestream, super relaxed en toegankelijk. Maakte indruk op mij en mijn collega’s. Ik zou hem inhuren voor presentatie in beeld en wellicht ook voor mediatraining.

Paul Vleghaar, CEO Mediageniek

Hij voelt het precies aan

Heel prettig samenwerken met Laurens, heeft inmiddels veel ervaring met het werken in teams. Geven goede en leuke trainingen samen, zoals psychiatrie, (L) VB en omgaan met ‘lastige’ klanten, de escalatie methode, communicatie, kortom alles op maat. Een echt allronder, of het nu gaat om verwarde mensen, burn-out, angsten. Laurens maakt de vertaling naar de praktijk op een creatieve manier, voelt precies aan waar verbeteringen mogelijk zijn en doet dat op een respectvolle manier, gaat goed in op leer- en oefenvragen. Veel mooie leermomenten gezien bij deelnemrs. Topper.

Jacqueline van der Palm, psychosociaal therapeut bij Psy-Therapy

Vervoering!

Voor de Open Monumentendag 2017, 2018, 2019 hebben we gebruik gemaakt van Laurens’ talenten. In 2017 hebben we een wandeling gestart die via de app ‘RondjeRijswijk’ door kinderen kon worden gewandeld. Laurens die meeliep met deze wandeling kleurde het historische verhaal (met ridders en draken) voor de kids. In 2018 vertelde Laurens vol bezieling aan de samengestroomde kinderen het verhaal van De Vrede van Rijswijk. De onwaarschijnlijke lotgevallen van de olifant Hansken – door Rembrandt van Rhijn vereeuwigd en nog steeds tentoongesteld in Italië – was in 2019 de laatste opvoering in Rijswijk. De voorbereiding, creativiteit en vervoering die Laurens in zijn optreden was fenomenaal

René Knijnenburg, EO Knijnenburg Producties, lid werkgroep OMD Rijswijk

Geestig met boodschap

Laurens (Man met Koffer) weet jong en oud te boeien en te inspireren. Zijn beeldende manier om verhalen te vertellen, zorgt ervoor dat zijn publiek ademloos toehoort en het verhaal ‘ziet’. Zijn verhalen zijn geestig en hebben een boodschap, zonder moralistisch te zijn.

Heleen Ogier, docent Nederlands Rijnlands Lyceum